top of page
Din alltid.jpg

Din, alltid

Hva hjelper det at samfunnet frikjenner deg, hvis moren din sier du er skyldig?

En tolvårig jente griper inn i foreldrenes sjalusidrama med fatale følger. Senere i livet, i et forsøk på å bøte på det vonde hun har forvoldt, velger hun bort kjærligheten for å ta seg av mora. Etter mange år finner hun ut at hun ikke er så skyldig som hun har trodd. Og hun bestemmer seg for at hun vil ha alt det tapte tilbake.


Din, alltid er en roman om hvordan skyldfølelse kan påvirke valgene i et liv, men også forstyrre forståelsen av virkeligheten. Det er en fortelling om makt og avmakt, tiltrekning og frastøtelse – og en livslang lengsel etter frikjennelse.

Sagt om Din, alltid

 

«Din, alltid er eit etsande drama om innvikla bindingar mellom familiemedlemmer. (…) Den vesle romanen gir denne lesaren den spesielle typen ubehag som det er så herleg å oppleve – i litteraturen. (…) Historia er fortetta, intens og i stigande grad klaustrofobisk, heilt til du kjenner det rå gufset frå den opne slutten. Din, alltid er provet på at det framleis går an å skrive originale og tankevekkande romanar om familiar i oppløysing.»
Marta Norheim, NRK P2, Kulturhuset 

«Intenst nærportrett i tre deler (…) Dette er ikke første gang Gøhril Gabrielsens skrivekunst har satt meg helt ut – det skjedde også med Svimlende muligheter, ingen frykt som ble utgitt i 2008. Den romanen er noe av det beste jeg har lest av en norsk samtidsforfatter. Under lesingen av Din, alltid følte jeg på noe av det samme. Språket er presist og finslipt. Observasjonene og beskrivelsene av relasjonene mellom hovedpersonen og de andre karakterene virker troverdig, og historien er skrevet med en suggererende kraft som gjorde det umulig å legge boka fra seg.»
Solgunn Solli, Altaposten. Terningkast 6

«Ein løyndom i familien øydelegg livet til forteljaren i Gøhril Gabrielsens nye roman. Gøhril Gabrielsen debuterte med Unevnelige hendelser (…) Årets bok er den fjerde i rekkja. Ho blei fort lagd merke til, stilsikker og original i valet av motiv (…) Din, alltid er både velskriven og godt komponert.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Dette er en nydelig roman om en kvinne som har ofret sin lykke for å gjøre bot for barndommens synder. Ikke en setning, ikke et ord er tilfeldig. Klarer hun å fri seg fra offerrollen? Les og se.»
Stine Okkelmo Thorp, leselykkespalten i KK

«… følsomt og godt om skyldfølelse og familierelasjoner. (…) Gabrielsen skriver frem historien med en flyt og et språk som på svært godt vis tydeliggjør sårheten og avmakten i hovedpersonens relasjoner til moren, kjæresten og broren. De språklige grepene som gjøres, bidrar også til at romanen føles frisk ...»
Live Ø. Danielsen, Bergens Tidende

«Gøhril Gabrielsen skriver sterkt om å leve med skyldfølelse. (...) Det er særlig Gabrielsens evne til å skape intense og troverdige øyeblikk som gjør inntrykk på meg gjennom hele boka. (...) Hovedpersonens tanker og følelser er tatt på kornet (...) Gabrielsen viser oss hvor vanskelig det er å skille virkeligheten fra opplevelsen av den. Hun viser hvor problematisk, nesten umulig, det kan være å finne tilbake til sannheten om historien vår.»

Live Lund, Vårt Land

«Romanen gir et dramatisk bilde av forholdet mellom mor og datter, samtidig som den også gir viktige innspill til tanker om foreldre/barn-forhold. Gabrielsen utdyper mor/datter-forholdet utover den åpenbare årsakssammenhengen, og sier dermed noe mer universelt om makt/avmakt, kjærlighet/ hat og nærhet/avhengighet mellom mor og datter. (...) Språket er nøkternt og presist. Boka er velskrevet og anbefales.»
Margoth Hovda-Lien, Nordlys

«Gøhril Gabrielsen har skrevet en intens tekst om en dramatisk ulykke, et trøblete sinn og en familie i oppløsning. (…) Teksten er veldig tett på – nær og kroppslig. (…) Nettopp det at romanen fortsetter å jobbe i meg, gjør at jeg konkluderer med at Gøhril Gabrielsen, med sin fjerde roman Din, alltid, har levert nok en interessant litterær tekst.»
Thor Arne Sæterholen, Deichmans litteraturblogg

bottom of page