Ankomst

En forsker skal overvintre ved et fuglefjell lengst nord i Norge. Hun er nylig blitt separert, datteren bor hos eksmannen, og hun venter på sin nye elsker.

Etter hvert blir det klart at forskningsoppholdet også er en flukt. Hvem har hun egentlig overlatt datteren til? Og hvorfor kommer ikke elskeren?

Ankomst er en intens roman om utsatthet. Om å søke en forutsigbar virkelighet, men oppleve nærværet av nye, foruroligende krefter i og utenfor seg selv.

SAGT OM ANKOMST

 

«Helstøpt, nervepirrende og språksterk roman om en ung kvinne alene på feltarbeid i kjærlighet og mørke. (…) Forfatterens femte roman siden debuten i 2008, er en stor leseopplevelse og kan fort bli en av høstens vinnere (…) Måten forfatteren får det ville landskapet til å lukke seg opp og stenge seg igjen, i et språk som kan være hardt som granitt, gjennomskinnelig som marmor og mykt som kleberstein, er mesterlig. (…) Slutten på romanen overgår enhver krim jeg har lest i år, uten å høre til i sjangeren. Fra mitt ståsted er Ankomst en klar Bragepris-kandidat. Den 170 sider korte romanen inneholder det meste, finurlig fortellerkunst, et perfekt plott og et fantastisk kvinneportrett. Rett og slett en vidunderlig roman.»

Stein Roll, Adresseavisen. Terningkast 6

«Gøhril Gabrielsen serverer krypende uhygge i elegant innpakning. ... Med Ankomst viser hun hvilken stilsikker og treffsikker forfatter hun er blitt. ... En intens thriller fra ødemarka.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Gøhril Gabrielsen skriv med teft og innsikt om å miste seg sjølv. (…) Djupast sett handlar det kanskje om skuld og ansvar for naturen og for dei nære relasjonane … Gabrielsen har levert ein roman det er verd å merke seg denne hausten.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

 

«En psykologisk spenningsroman fra havgapet.  (…) Det lavmælte språket skaper en intensitet i fortellingen som grenser til krimsjangeren (…) Spenningen knyttet opp til om det kommer til å skje noe på denne øya, og i så fall hva, gjør leseropplevelsen sterkere i det at man nesten holder pusten sammen med hovedpersonen.» 

Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad. Terningkast 5

«Gabrielsen skriver som alltid sanselig om relasjoner.»

Solgunn Solli, Altaposten. Terningkast 5

«Gøhril Gabrielsens formsterke femte bok fortjener å bli bokhøstens dystre snakkis … For ni år siden skrev jeg at Gabrielsen var tilbake med et verk som var lite av format, men som burde ruve i bokhøsten. Det er på tide å gjenta påstanden, Gabrielsens sanselige undergangsprosa fortjener langt flere lesere.» 

Silje Stavrum Norevik, BLA (Bokvennen Litterære Avis)