top of page
Svimlende muligheter, ingen frykt
er solgt til 
England (Peirene Press)
Armenia (Guitank Publishing House)
Spania (Las Afueras)

Svimlende muligheter, ingen frykt

I ødemarken i Finnmark ligger det et hus. I huset bor to søstre. De er ikke unge lenger. De går sjelden ut. Det er lenge siden noen kom på besøk. De bor bortenfor konvensjoner og alminnelig sedvane. Prøver de å holde liv i hverandre eller å ta hverandres liv? Når vendte velviljen seg til hat? Hva slags glede nærer nedrighet og ondskap seg av?


Dette er rått og svart om to søstres innbitte maktkamp og avhengighet av hverandre. Når en mann kommer inn i bildet, tilspisser striden seg. Én må bort, noe som stimulerer til overraskende hendelser og bisarre situasjoner. Eller er det fantasien som tar overhånd?

Sagt om Svimlende muligheter, ingen frykt

Fra Spania

«Bortsett fra omgivelsene og den klaustrofobiske atmosfæren, er den store prestasjonen den komplekse og briljante skapelsen av karakteren (…) Språket er kort og presist, med en urovekkende, naken og skremmende lyrikk (...)  Svimlende muligheter, ingen frykt … rører ved samvittigheten vår, beveger oss til det innerste og lar oss ikke komme uskadd fra den. Dette er det beste beviset på at vi står overfor et kunstverk som er verdt å kjenne og nyte.»

Jose Miguel Lopez-Astilleros, Culturamas

«… en svært intelligent roman om kompleksiteten i familieforhold og makthierarkiet som noen ganger driver dem. Gøhril Gabrielsens fortellerstil, direkte og rå,  akkompagnerer denne mørke historien om to søstre som er dømt til (selv)ødeleggelse.»

Cristina Rosales, Nueva Tribuna

«Gabrielsen er den typen forfatter som tvinger leseren til å reise med henne (…)  i det øyeblikket vi leser slutten vet vi at vi står overfor et arbeid av uvanlig intensitet. Reisen er alt som teller. En reise som avslører en forfatter vi forventer å høre mer fra ganske snart.»

Vicente Velasco Montoya, Todostuslibros

«I en nådeløs prosa med en mesterlig narrativ struktur bygger Gøhril Gabrielsen en vakker, menneskelig, intelligent og dypt hjerteskjærende roman. Det er umulig å komme uskadd fra å lese den.»

Mariana Travacio, forfatter

«Det er vanskelig å forstå at en forfatter med så enorm fortellerkraft som Gøhril Gabrielsen har vært upublisert på spansk til nå. »

Redaksjonell forhåndsvisning, Zendalibros

Fra Norge

«Boka er rå, svart og i tillegg herleg annleis enn det som elles kjem denne bokhausten.»

Margunn Vikingstad, Dag og Tid

«Gravskrift i mesterklasse. … et verk som er lite av format, men som bør ruve i bokhøsten.»

Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidene

«Gøhril Gabrielsen viser en imponerende vilje til å gå inn i og fortelle denne historien. Hun skriver med en intensitet og kraft som gjør at Svimlende muligheter, ingen frykt er som slått inn i kroppen min.»

Lina Kaspersen, Adresseavisen

«En fryd å lese en så sanselig og uredd tekst.»

Susanne Christensen, Klassekampen

«Det er en befrielse når man en sjelden gang har en helt original fortelling i hendene. Gøhril Gabrielsens roman nummer to, Svimlende muligheter, ingen frykt, er en slik roman.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Gøhril Gabrielsen har levert en gjennomgripende ubehagelig tekst som knapt nok gir plass for muligheter eller sjelefred.»

Svein Johs Ottesen, Aftenposten

«Svimlende muligheter, ingen frykt er en fantastisk godt skrevet roman, som drypper av ondskap, frykt og svart humor».

Kristine Isaksen, Marg, Det allmennkulturelle tidsskrift

 

«Historien er så sterk at jeg trenger pauser og en smule avstand for å lese videre».

Margoth-Hovda Lien, Nordlys

 

«Den er original i tematikk, og fullendt i form».

Anne Schäffer, Tara

 

«En poetisk, uhyggelig roman».

Inger Frogg Jørgensen, Sykepleien

 

«… en rasende poetisk tekst om en lam kvinnes overlevelse».

Gabriel Vosgraff Moro, VG, Årets beste bøker

 

«10.plass»

Adresseavisen, Årets beste bøker

 

 

Fra England

The Looking-glass Sisters  (Peirene Press):

 

«The sisters’ violent intimacy has its own power, but the real strength of this book lies in the way so much is withheld. (…) Like cold settling into bone, the sensation of horror creeps up with unshakeable stealth.»

The Daily Mail, UK 

«From one of the darkest corners of the world comes the bleak, brutal but brilliant story of a simmering sibling love-hate relationship so caustic and corrosive that its dramatic demise can only be potentially deadly. (…) Using the sparest of prose and the power of suggestion, Gabrielsen teases, taunts and tests her reader […]. The Looking-Glass Sisters is a work of intelligence, empathy, intensity and exceptional beauty and originality …» 

Pam Norfolk, Lancashire Evening Post

 

«[…] even the harshest scene possesses a raw, stark beauty. […] Gabrielsen’s novel disturbs and challenges. Once we have begun, though, it is near impossible to pull away.»

Malcolm Forbes, The National

 

«This is a brilliant, twisted and totally original story- the ending especially, I thought was stunning«.

The Little Ripon Bookshop

 

«I think that The Looking-Glass Sisters may be my favourite Peirene».

Lizzy’s Literary Life

bottom of page